Akdeniz Üniversitesi

Geçmiş Etkinlikler

Poster

"Dünü, bugünü ve yarını ile ANADOLU'NUN EPİGRAFİLERİ"
Uluslararası Sempozyum
Sempozyum fotoğrafları için tıklayınız.

24 - 27 Nisan 2018, AKMED Konferans Salonu

Binlerce yıldır, Anadolu’nun pek çok uygarlığı – ister kamu belgeleri, ister özel içerikli belgeler olsun – önemli metinleri kalıcı kılmak için taş üzerine kazımıştır. Bu süreç dünya çapında pek çok uygarlıkta görülürken, Anadolu’nun kaliteli taşlar ve mermerler yönünden son derece zengin olması muazzam derecede metin üretimine yol açmıştır. Son birkaç yüzyıl boyunca bu belgeler üzerinde yapılan çalışmalar gittikçe gelişerek ve bilgilerimizi zenginleştirerek bu derin ve çok katmanlı tarihi mirası gitgide daha fazla anlamamıza yardımcı olmaktadır.

Bu sempozyumun amacı değişik kültürlerin taşa kazınmış metinleri üzerinde çalışan uzmanların çalışmalarının sunulması ve deneyimlerinin karşılaştırılması yoluyla epigrafi disiplininin tarihine yönelik bir bilinç oluşmasını sağlamaktır. Sempozyum boyunca epigrafik yöntemlerin istikrarlı gelişimlerinin izi sürülecek, önceki nesillerin yazıtlarla nasıl bir iletişim içerisinde oldukları ve taşa kazınmış metinlerin bizi binlerce yıldır okunmamış olan dillerle nasıl tanıştırdığı incelenecektir. Ayrıca bu disiplinlerde gerekli becerilerin nasıl öğretilebileceği ve hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde bu eşsiz bilgi deposuna tam bir erişim imkanı sunmak için nasıl yollar bulunabileceği üzerine konuşulacaktır.

Sempozyum dili İngilizcedir.
Detaylar için tıklayınız

Afiş

V. ESKİÇAĞ DİLLERİ VE KÜLTÜRLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU
In Memoriam Prof. Dr. Sencer ŞAHİN - 03-06 Mayıs 2017

2014 yılında yitirdiğimiz saygıdeğer hocamız Prof.Dr.Sencer Şahin anısına öğrencileri tarafından düzenlenen V. Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Sempozyumu 3-6 mayıs tarihleri arasında Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilecektir. Sempozyumda Klasik Filolojiden Eskiçağ Tarihine Arkeolojiden Sanat Tarihine ve epigrafiye Eskiçağ bilimlerinin pek çok disiplininden konuşmalar yer alacaktır.

Sayfa Özeti: ADKAM | Etkinlikler

Anahtar Kelimeler: